Sund vegatarpizza som selv ungerne kan bage

Vegetarpizza med amapostaløg og spinat

Pizzadej

  • 250 g mel (italiensk pizzamel)
  • 3/4 tsk salt
  • 45 g gær
  • 1 1/4 del lunken vand
    Slå den sammen som en normal pizzadej og lad hæve i 3 timer
  • Eller gør livet nemmere og køb en færdig.

Start med at varme ovnen godt op til 250 gr. Har du en pizzasten giver det bedste resultat. Derefter forberede du fyldet.

  • 1 rødløg, stort (kan du få amaposta er de super)
  • 1 bundt spinat
  • 2 stilke rosmarin – delt i små blade
  • 3 spk. creme fraice 18%
  • olie
  • Rødløg halveres, skæres i skiver og ristes af på meget varm pande. Det skal gyldne, hvorefter du skruer ned og simrer til de er næsten møre – tages af panden
  • Spinat får en hurtig og meget varm opvarmning, så den falder sammen
  • Form 2 pizza og læg dem direkte på pizzasten
  • Smør cremefraiche på
  • Læg løg, spinat på og drys med rosmarin
  • Bag til gylden og sprød, ca 10 min

Spis den sammen med spidskålsalat med æbler

Spidskålsalat med æbler og citron
  • 1/2 spidskål snittet fint
  • 1 æble skåret fint – vend det i en halv presset citron, så bliver det ikke brunt
  • 1/2 citron (saft)