Nedlukningen kaster skygger i alle sjæle. Derfor fjerner jeg årets 2020-ord fra mit ordforråd. Det er mit valg, mit liv. De næste måneder kan du følge med i, hvordan livet former sig i Casa Als, når hjerne, krop og sjæl indretter sig mod et kommende forår.

Nedlukningsmålsætning nr. 1

Året igennem er det kammeraterne i Crossfit Aalborg Social, der har tempereret min hjerne til fortsat at bevare optimismen i et kaotisk år. Træninger med indlagt kaffe, en enkel kage og hygge på siden, har suppleret kroppens velvære og holdt det hele lidt på plads – uden brug af spandex. Og Limfjordsbaderne, sørger til stadighed for, at vi kommer ned i den mørke fjord klokken tidlig, inden arbejdsdagen gryer.

Kalenderøvelsen er i gang, løb, squat, mavehalløj, sjip duer ikke udendørs – det ødelægger tovet, burpees = handsker til at tage det værste mudder, jump – hmmm på sten = nej, skinnebenssår, lunge kan vente til foråret stik imod de klare anbefalinger, så det er tid til at få mulder og præstere ordentlige push-up.

Min målsætning: Rigtige armbøjninger kan fremvises 3. Januar 2021 og fem km landevejsløb x 3 ugentligt. V-ups bliver fintunet til jeg når 10 i streg. Flowtræning efter bedste evne, det egner sig til indendørs.

Nedlukningsmålsætning nr. 2

Jeg elsker, når ovnen trækker et pund mel, men er aldrig blevet helt dus med surdej. De har en udforudsigelig dødstrang i mit køkken, forstå det hvem der kan. Det bliver der lavet om på.

Starten er gået med kursus i sublime og hyggelige omgivelser ved kok- og bagermester William Kærup, der er sprunget ud som selvstændig med BreadByKaerup. Han er ikke en hvem som helst. En beskeden jyde, der har trådt læresko og erfaring på Michelin restauranter og senest er kendt hos Alimentum i Aalborg.

Det er med håndskrevne skemaer, vægt på grammet, tidsindstillede intervaller, og mel du bare har drømt om at finde, det er ren glæde. Tilbage til mig selv. Starten gik i går aftes. Melvin (min surdej) er fodret og venter på at gøre sin gavn her i livet. Klokken 8.20 stopper autolysen, sikke et frækt nyt ord til forrådet, og så ser jeg hvordan det går.

By the way, målsætning nr. 1, den daglige motion, der erstatter mit savn til vennerne i Crossfit Aalborg Social, blev til 5 km landevejsløb. Det var dæleme mørkt, for frk. Als valgte at følge planen og daffe ud på løbefutterne uden lys. Jep, ikke smart og en af mine mest tåbelige handlinger i år med indlagte hjortespring i rabatten, så jeg ikke forskrækkede morgenbilisterne. Lys er indkøbt og refleksbånd, så skæld ikke ud.

Nedlukningsmålsætning nr. 3 er på vej. Min blog er forsømt. Den du er på lige her. Der har ikke været tid det sidste halve år. Fokus har været overlev krisen og tjen nogle penge, hvor du kan. Så… nedlukningsdagbogen er en ide, jeg er næsten ven med her til morgen. I hvert tilfælde skal der ske noget på den front.

Nedlukningsmålsætning nr. 3

Fokuser på glæden! Den er der. Glæden over livet. Endnu en dag står solen op, i slør ganske vist, og hviler sig til foråret. Dronningen er træt i dag og gider ikke daffe rundt, så hun får en time mere på øjet. Det betyder, at min solsort synger en højlydt morgensang og kalder i gryet.

Tastaturet er i brug endnu, det gløder ikke, men tøffer afsted. Det betyder, min virksomhed overlever 2020. Det er en stor bedrift for mig, og jeg er dæleme stolt. Normalt ville jeg sende alle mulige taksigelser afsted til dem, der tænker på mig, men en klog mand har lært mig, “du har selv gået vejen – vær glad på dine egne vegne og vær stolt.” Det er jeg så, og det føles rigtig godt.

Der bliver ingen lagkager, men en berliner på tilbud i Føtex, det er så fint. Målsætning nr. 1 mgl. lidt kilometer i benene, det kommer slut på dagen, hvis ellers der er tørvejr. Jeg gider ikke rende rundt og suge vand ned i lungerne.

Når det sidste bogstav er korrekturet i dag, leger tre generationer Anne Sofie, mor Esther og jeg med ny opskrifter på marcipan og guf. Jonas er fanget i den nordligste del af vores land og leger med 2021 planer. Han er nu heller ikke til de søde sager. Ved godt jeg bliver lidt småtyk, men Crossfit Aalborg åbner jo igen, og trænerne står klar med burpees og cykelsitups, guderne må vide, hvem der har mavemuskler til det. Ikke et halvgammelt senior fødeskind – siger det bare, og det er ganske vist. Maveskindet skal testes med grønne kål, sul og pølse, vi kan ligeså godt gå all-in.

Nedlukningsmålsætning nr. 4

Keep up the good work og fortsæt med at tillære nye skills. Anne Sofie og jeg har lært os neglekunsten med shellac og kan starte neglesalon, hvis alt andet glipper. Det er et spændende univers iøvrigt.

Surdejsbrød leveret til døren, kunst til dine vægge, nyd livet med en håndspa og smukke negle, en husmor, kok eller tjener to go – vi er leveringsdygtige i ganske mange ting i Casa Als. Nytårsaften står menuen på gammeldags rosastegt bøf med bløde løg, rigelige mængder af brun nuance af sovs og syltede tyttebær. Whats not to like.

Min julegave kommer i morgen tidlig kl. 8. Den til mig selv fra mig selv. En total rengøring af den lille sorte, der sker, mens jeg nyder livet og ser til fra første parket. Og måske begynder dronningens kødben at skyde benplanter op fra vinterhiet, hvem ved❤️