Citronpickles hæver hverdagsmaden til nye højder

Citronpickles – det nye hit i køkkenet

Citronpickles

½ kg citroner
40 g salt
2½ dl vand
170 g rørsukker

Skyld citronerne, skær dem i skiver og fjern kernerne
Blend citroner fint og bland saltet i
Lad det trække ved stuetemperatur ca. 12-14 timer

Kom citronmassen i en gryde, tilsæt sukker og vand
Bring det i kog og lad det simre i 30 minutter under svag varme. Når konsistensen er tyk, klar og mørk gul er den færdig. Du kan næsten dufte det.

Opbevaring
Picklesen hældes på skoldede glas og opbevares mørkt og køligt. Når du åbner et glas, skal det stå i køleskab og kan holde sig op til seks måneder.

Sommerkål med citronpickles

Sommerkål med citronpickles
Køb et sommerkål, alle kan bruges. Specielt lækkert er de krusede af slagsen, fx rød grønkål.

300 gr. kål snittes fint og blandes med 2 tsk. citronpickles

Sommerdressing citron og mynte

Mynte

200 ml yoghurt natural
1/2 tsk. citron pickles
En god håndfuld friske mynteblade, der snittes fint

Røres sammen og opbevares på køl ind til brug. Smager fuldstændig vidunderligt og frisk.